İlham Verici Yolculuklar

Akademisyenlerin hikayelerini ve araştırma gezilerini takip edin

Online Eğitim:Hedefe Giden Yolda Ki Rehberiniz

Omm Akademi

02/11/2023

Online Eğitim:Hedefe Giden Yolda Ki Rehberiniz

Geçmişten günümüze kadar birçok eğitim modeline tanık olmuşsunuzdur. Her yeni dönemde yeni eğitim modelleriyle, yeni gelişmeler ile daha iyiye ilerlemeye adım atmaktayız. Bu yeni gelişmelerin başında da online eğitim modeli yer almaktadır. Online eğitim ile yer, zaman fark etmeksizin bilgiye, bilime birçok yeniliğe erişmek hiç olmadığı kadar esnek hale geldi. Bununla birlikte online eğitimin sağladığı bazı temel olanaklar bulunmaktadır.

Bunlar; 
Her Nesile/Her Yaşa Hitap Etmesi; Online eğitimde yaş sınırı olmadan, yaşımız kaç olursa olsun bilgiyi öğrenmenin ve öğretmenin birçok olanağı vardır. Online eğitim modeli bize bu olanakları sonuna kadar sunmaktadır.

Eğitime Ulaşım Kolaylığı ve Zaman Esnekliği;

Her yaşa hitap eden online eğitimde; zaman problemi olmadan öğrenci eğitimini kendi zamanına göre uyarlayarak ilerler. Çünkü online eğitimin amacı şartlar ve koşullar ne olursa olsun, öğrencinin eğitime katılması için (Öğrenciyi eğitime göre değil, Eğitimi öğrenciye göre planlamasıdır).

Coğrafi Engellere Engel Olması;

Online eğitim engellerin olmadığı sınırların konulamadığı bir eğitim platformudur. Eğitim almanın merkezi bir noktası yoktur. Her il, ilçe, köy ve kasabadan eğitim basamaklarına adım atmak isteyen birçok öğrenci vardır. Bilgiye, bilime ve eğitime ulaşmak isteyen bu öğrencilere durum ne olursa olsun bu eğitim basamaklarına adım atmasını sağlayan bir rehber vardır o da online eğitimin tek adresi olan OMM AKADEMİ'dir.

Bilgi Çeşitliliği;

Online eğitim denilince akıla gelen sorulardan biri '(Ne tür bilgi içerir?)'. Cevap verecek olursak, online eğitim tüm eğitim dallarını kapsayan bir eğitim platformudur, ilgilendiğiniz, hedeflediğiniz amaçlarınız doğrultusunda hareket ederek sizlere bir tane değil bir çok eğitimi yanıbaşınıza getiren bir platformdur.

Eğitim Verimliliği;

Günümüz şartlarında örgün olarak aldığımız temel eğitimlerde bazı eksiklikler yaşarız çünkü toplu ortamda verilen eğitimler bizim bireysel algılarımıza bazen hitap etmeyebilir, bu nedenle bu eksikliği tamamlamak için desteğe ihtiyaç duyarız. Bunu da bazı şekillerde gerçekleştirmeye çalışırız (ek dersler, kurslar gibi vb. durumlar) ile tamamlamaya çalışırız. Bu durum hem zamanımızı hem de harcanan zamanda yapmak istediğimiz diğer etkinliklere bazen engel olmaktadır. Online eğitimde bu durumları yaşamadan; sınırsız erişim imkanı, tekrar etme olanakları, canlı ders tekrar imkanı, zaman kaybı yaşamadan saat kaç olursa olsun bireysel çalışabilmenin verdiği sorumluluğunu aşılayarak başka bir kanala ihtiyaç duymadan aldığınız bilgi ve eğitim üzerinde yoğunlaşarak belirlenen hedefe ulaşmada seçtiğiniz en doğru karardır.

Kişisel Gelişim ve Özgüven;
Yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, destekleyen, geliştiren ve geliştirmeye devam eden online eğitim modeli OMM AKADEMİ'de çığır aşmaktadır. İnsanlar kendini geliştirebilir, yeni beceriler kazanabilir, kariyer ve hedefleri doğrultusunda birçok eğitime ihtiyaç duyar. Hedefine ulaşmak için ihtiyaç duyduğu alandaki eğitimleri OMM AKDEMİ ile tamamlayarak varmak istediği yere geldiği zaman kendini tamamlanmış ve özgüvenli hisseder.

Sonuç olarak online eğitim, hedefe giden yolda bilgiye ulaşmanın ve kendini doğru şekilde geliştirebilmenin yeni ve çağdaş yoludur. OMM AKADEMİ olarak belirlediğiniz hedefte yolunuza ışık tutan rehberiniz olmaktan gurur duyuyoruz.

0 Yorum

Yorum Yap

Kategoriler

Yakın zamanda Gönderilenler

Seyehat ve Eğitim

12/12/2023

Seyehat ve Eğitim